Domotica

Domotica, Hoe-Wat-Wanneer-Waarom

Alle verlichtingspunten, schakelpunten en stopcontacten worden elk apart naar de kast gelegd. Hier wordt alles dan samen gebracht op de modules ( dimbaar, geschakeld, getimed,.. ) Doorheen de volledige woning loopt een buskabel waar overal kan afgetakt worden naargelang wat er bediend moet worden.

Simpel uitgelegd hoe ver dit kan gaan, met 1 drukknop kan je hier al 2 functies geven namelijk kort drukken ( 0.1sec) en lang duwen ( vanaf 1 sec), hiermee heb je al 2 functies op 1 drukknop, gewezen dat de Niko drukknopen al in 6-voudig systeem bestaan wilt dit zeggen op 1 plaats 12 bedieningspunten.

Wat kan er ook, een alles uit knop. Een paniek knop ( alle buitenverlichting en geselecteerde binnenverlichting gaat aan bij een knop aan het bed wanneer u iets hoort bv in de benedenverdieping)

Scenario’s kunnen ingesteld worden zoals indien u op reis vertrekt, Van Ma-Vrij alle rolluiken omhoog en omlaag gaan op een bepaald tijdstip en op ingestelde tijdstippen verschillende lichtpunten die al dan niet aan of uit gaan, kortom een bewoonbaar huis nabootsen om inbrekers te weren.

Dit kan dan ook allemaal vanop afstand bediend worden met de smartphone.

Moet alles ineens geplaatst worden?

Dit is het grote voordeel aan een domoticasysteem, ze laten zich makkelijk aanpassen aan de veranderende eisen en wensen. Ze kunnen alle elektrische toestellen in huis besturen, verlichting, stopcontacten, rolluiken, screens, enz, maar je hoeft niet van meet af aan het volledige systeem te installeren.

In het begin kan je starten met de lichtpunten te schakelen volgens het systeem, een aantal jaren later kan indien de kast tijdig groot genoeg voorzien was, modules bijplaatsen voor bv de rolluiken enz nog bij aan te sluiten en de programmatie aan te passen.

Drukknopen kunnen altijd bijgeplaatst worden op het simpele bussysteem, alles kan dimbaar, getimed of met een deurcontact geschakeld worden weer naargelang de juiste module in de kast. Kortom een zeer flexibel systeem!